Idèen og produkterne

Den grundlæggende idè med vores produkter er meget enkel: Vi vil lave produkter vi selv godt kan lide og som vi kan dele med venner og famillie ved en festlig lejlighed. Der er ingen mening I at forsøge at lave noget man ikke selv bryder sig om eller ens familie og venner ikke gider drikke. Derfor testes produkter i flere omgange:

Fase 1. Destillatøren får en tanke om et produkt, forsøger at lave en smag der matcher tanken der ramte ham. Her ryger allerede 98 % i vasken ved første forsøg. Men bliver han er tilfreds starter fase 2.

Fase 2. Den nære familie smager produktet. Det er ikke tit noget der direkte skal kasseres men typisk er der noget der noget i smagen der skal justeres. Når vi alle er tilfredse besluttes det om flere skal drages ind i godkendelsen.

Fase 3. Vi har efterhånden fået et slags “smagepanel”. Her er der tale om familie og venner, som har en holdning til hvordan de synes produkter bør smage. Panelet har “kun” en vejledende funktion men alligevel et stort ord at skulle have sagt.

Når alle fase er gennemført med succes er vi klar til at sende det nye produkt afsted.

Smag, duft og udseende

Når vi laver et produkt sker det efter det simple mantra: “Smag, duft og udseende skal altid være i orden”.

Det kan lyde som logik for perlehøns men kan give nogle nogle vanskeligheder når et produkt skal laves.

Gin

Der er er en med frisk med et citruspræg, der f.eks. kan hjælpe med til at starte en fest op. Den virker også efter hensigten en lun sommeraften mens man venter på at grillen bliver varm nok.

Så er der en mere krydret gin, der er god ved en solnedgang eller et lejrbål. Den virker også juleaften når Tante Agathe er kørt hjem, og man træt falder om i den bedste lænestol med sin yndlings G&T i hånden og julepapiret knitrer under fødderne.

Endelig er der en dogmatisk enkel gin; enkel i det at den er kun komponeret over de 3 botanicals, der går igen i måske 95 % af alle gins. Ved første nip går tankerne måske mod de første gin du smagte en gang. Men tag ikke fejl, de æteriske olier og smagsstoffer hjælper hinanden til at give indtryk af ingredienser, f.eks. citrus-botanicals, som fysisk slet ikke med i kompositionen.

Akvavit

Vores akvavitter bygger på den gamle tradition fra 18- og 19 hundredetallet, hvor de gode snapse blev produceret i Aalborg.

Tranum Mølles Dild akvavit er lavet på dildfrø, lidt citron og en snert fennikel. Smagen af dild er blevet rundet af, gennem destillation og tilbage er en akvavit hvor smagen er overraskende imødekommende og lækker. Smage mangler helt den skarpe kant man sommetider oplever ved nogle af de gamle hæderkronede akvavitter.

Vores akvavitter sælges i en smuk apotekerflaske, i den flaskestørrelse, der i gamle dage blev kaldet “En halv Abe” (0,35 l).